dilluns, 12 de gener del 2015

Descobriment exoplanetes similars a la Terra

Un equip d'astrònoms de l'Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) ha trobat vuit nous planetes en una zona d'habitabilitat estel•lar, anomenada col•loquialment com Goldilocks. En astronomia i astrobiologia aquesta zona es descriu com la regió al voltant d'una estrella dins de la qual hi ha objectes de massa planetària amb suficient pressió atmosférica per suportar aigua líquida en la seva superfície.
La troballa, han assenyalat els astrònoms, duplica el nombre de planetes petits (menys de dues vegades el diàmetre de la Terra) que es creu poden estar a la zona habitable de les seves estrelles mare. Entre els vuit planetes, l'equip va identificar dos que són els més similars a la Terra dels exoplanetes coneguts fins ara.
Els dos planetes més similars a la Terra són Kepler-438b i Kepler-442b. Tots dos orbiten al voltant d'estrelles nanes vermelles que són més petites i més fredes que el nostre Sol El primer envolta la seva estrella cada 35 dies, mentre que el segon completa una òrbita a 112 dies.
Per la seva banda, Kepler-442b és al voltant d'un terç més gran que la Terra i compta amb una possibilitat del 60% de tenir roques.
Kepler-438b rep al voltant del 40% més llum que la Terra (en comparació, Venus obté el doble de la quantitat de radiació solar que la Terra). Com a resultat, l'equip calcula que té una probabilitat del 70% d'estar a la zona habitable de la seva estrella.

Noticia original:

Noticies relacionades:
-Mes estudis relacionats
-Exemples de diferents exoplanetes

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada