diumenge, 11 de gener del 2015

La pesca recreativa en el mediterrani és més dolenta del que es pensava



La-pesca-recreativa-en-el-Mediterraneo-es-mas-danina-de-lo-que-se-pensaba_image_380.jpg

La pesca d’oci és una de les activitats turístiques més practicades en les zones costeres de tot el món, però és al mediterrani on es practica més aquesta activitat. En determinats casos, el volun d’extracció és fins i tot, més gran al de la pesca comercial.
Els investigadors descriuen que al Mediterrani, no està ni molt menys normalitzada la captura i soltada (sense mort). La soltada d’algunes espècies sol estar més vinculada a espècies no desitjades o a talles massa menudes, considerades com a descarts.
A tot açò afegim la pèrdua o abandonament dels aparells de pesca al fons del mar, de forma intencionada o no, per part dels pescadors que provoca l’acumulació de ploms, hams, fils,...
“El plom té propietats tòxiques que poden afectar als organismes marins i les aus aquàtiques”, alerta.
Donades toes les amenaces que presenta una pesca recreativa cada vegada més extensa, els invetsigadors demanwn, a més d’una vigilància major i controls efectius, que es genere un marc regulador “consistent” estatal, regional o local.  A tot açò hi hauria que afegir el impuls com la captura i solta (nomenada abans) i invertir esforços en l’educació ambiental dels pescadors per a unes bones pràctiques que permetesquen la sostenibilitat tant dels recursos marins com de la propia activitat.

noticia original
notícia relacionada 1
notícia relaciolnada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada