dissabte, 31 de gener del 2015

SENSE FRENS FRONT AL CÀNCER.


La immunoteràpia ha esdevingut en els últims anys, un dels tractaments més favorables contra el càncer. L'evidència demostrada en alguns pacients permet pensar que aquests fàrmacs es convertiran en un tractament habitual en poc temps.

Els oncòlegs tenen un gran interés en activar el sistema immunològic contra el càncer, ja que aquest té la capacitat de recordar-se'n d'allò que ha atacat i tornar-ho a atacar davant la mateixa agressió. Tot i això, aquest tractament durant el temps solament ha tingut resultat en alguns pacients i en pocs tipus de tumors. Açò es deu al fet que, el sistema immunològic està limitat pel seu propi sistema de regulació, llavors el necessari no és posar vacunes per activar el sistema sinó desproveir-lo dels mecanismes inhibidors que impedeixen que es destruïsquen les cèl·lules tumorals, que són concebudes com cèl·lules del mateix organisme.

Durant l'any 2000 es van realitzar una sèrie d'investigacions on es desenvolupen anticossos que bloquejaven els frens. Un dels frens és la molècula CTLA-4 que es troba a la superfície dels limfòcits T i disminueix la resposta immunològica. L'anticòs contra aquesta molècula pot donar respostes duraderes, però també pot tenir efectes secundaris com la hiperactivació del sistema immunitari  atacant a òrgans normals.

Altre fre és la molècula PD-1, que també es troba als limfòcits i la funció de la qual és reconéixer quines cèl·lules són bones per tal de no atacar-les. Per poder identificar-les busca en la membrana de les cèl·lules el receptor PD-L1. Si la cèl·lula conté aquesta molècula, els limfòcits la reconeixen com a bona. Però entre els mecanismes de defensa que han desenvolupat alguns tumors es troba el de posseir el receptor PD-L1 per tal que els limfòcits els reconega com a bons i no els destruïsca.

Els anticossos que bloquegen les dues molècules anteriors són més eficaços que els que bloquegen el CTLA-4, i ja s'estan intentant desenvolupar fàrmacs per a ajudar un major nombre de pacients.



Notícia original:

Notícies relacionades:
-Més notícies sobre inmunología: 

-Altres teràpies contra el càncer: 

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada