diumenge, 11 de gener del 2015

Un nou i potent antibiòtic

Després d'analitzar uns 10.000 microorganismes procedents de mostres del sòl, els investigadors van observar que un bacteri denominat Eleftheria terrae mostrava activitat enfront del patogen Staphylococcus aureus. Estudiant-la en profunditat, van arribar a aïllar un dels seus compostos, a què van cridar teixobactina, i que, en experiments posteriors, va mostrar una gran efectivitat contra bacteris com el citat S. aureus, Mycobacterium tuberculosi o Clostridium difficile. El seu poder antibiòtic era efectiu.





Segons expliquen els investigadors encara que és un tipus nou d'antibiòtic, mai abans descrit, el seu mode d'acció s'assembla al de la vancomicina, un antibiòtic que, durant tres dècades es va mantindre lliure de resistències, la qual cosa fa als científics suposar que el poder de la nova molècula enfront dels patògens és semblant o inclús superior al clàssic medicament.

Per a Juan García de Llomes, cap del servici de Microbiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València, encara  queden pendents diverses fases d'investigació.


Noticia Original

Noticia Relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada