dijous, 29 de gener del 2015

Tractar a més de 10.000 pacients al any, clau per a controlar la hepatitis C.



La hepatitis C podria estar controlada en Espanya en 2030 si els nous i costosos fàrmacs antivirals d'última generació s'administren a bon ritme. Segons Ramón Planas, jefe del departament del  aparat digestiu del hospital Germans Trias i Pujol de Badalona assegura que la malaltia "deixarà de ser un problema per a la sanitat espanyola" si es fa així, ja que  "ja no hi haurà pacients que tractar".

Segons Juan Berenguer el més car és tractar la malaltia i a insistit en el enorme cost directe i indirecte d'aquesta malaltia, i que podria evitar-se si es curaren més malalts. Ambdós especialistes han intervengut en la presentació del tercer del nous antivirals que entrarà al mercat espanyol, aquest antiviral s'anomena Daklinz.

 Tant Planas como Berenguer han coincidit al assegurar que el plan nacional que prepara el Govern arriba un any tard. El Ministeri de Sanitat no va moure fitxa fins que la Plataforma de Afectats per la Hepatitis C es va tancar  en el hospital 12 de Octubre de Madrid a finals del any passat i els seus  membres començaren a eixir en els medis de comunicació.

Més de 700 pacients han sigut tractats ja amb daclatasvir per us compassiu, el fàrmac s' ha estat administrant en 40 hospitals de todo el país i el laboratori seguirà oferint mostres gratis  fins Maig o Juny.

Noticia original: 

Noticia relacionada: 

Noticia relacionada: 

Vídeo:  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada