diumenge, 11 de gener del 2015

Hepatitis C

En aquests dies tots hem sentit parlar de l'hepatitis C, una enfermetat que pateix prou gent i que està causant una gran polèmica ja que molts pacients no tenen el tractament. Però sabem que es realment la hepatitis C?
L'hepatitis C és una malaltia infecciosa que afecta principalment al fetge i és causada pel virus de l'hepatitis C. La infecció aguda és en general asimptomàtica, però la infecció crònica pot produir lesió al fetge ia la llarga originar cirrosi. En alguns casos, els pacients amb cirrosi també presenten insuficiència hepàtica, càncer de fetge i varius esofàgiques potencialment fatals.
L'hepatitis C es contreu principalment mitjançant el contacte amb sang contaminada associat amb el consum de drogues per via intravenosa, l'ús d'instrumental mèdic no esterilitzat i les transfusions de sang no testades prèviament, aquesta última via abans molt freqüent actualment ha desaparegut pràcticament en la major part dels països pels controls exhaustius sobre la sang i hemoderivats. S'estima que entre 130 i 170 milions de persones al món estan infectades amb hepatitis C.
El virus persisteix en el fetge de forma crònica en al voltant del 85% dels pacients infectats. Aquesta infecció persistent es pot tractar amb medicaments. En general, entre el 50 i el 80 per cent de les persones que reben tractament es curen.
Actualment  no hi ha cap vacuna preventiva enfront de l'hepatitis C, per la qual cosa per evitar-la és imprescindible seguir les mesures de profilaxi recomanades, entre elles no compartir agulles i utilitzar preservatiu en les relacions sexuals.



Noticia Original

Noticia Relacionada

Noticia Relacionada


VIDEO:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada