diumenge, 11 de gener del 2015

Efecte antitumoral (Molcules Inhibidores)

Les Neoplasies hematologiques son un grup de malalties que afecten a la sanc, la medul·la ossea i els ganglis linfáticos. Estes molècules potencien la resposta immune antitumoral mediant el bloqueig de la funció dels linfocitos T reguladors.

El projecte del CIMA (científic del Centre d'Investigació Medica Aplicada)estudia el paper d'una nova teràpia per a diverses neoplàsies hematològiques. En concret, s'ha desarrollat i valorat péptidos moduladors de l'activitat de la proteïna intercambiadora d'ions SLC4A2, que exercixen un potent i doble efecte antitumoral. induïxen apoptosis de les cèl·lules limfoides B neoplasiques i, per altre, potencien la resposta immune antitumoral mediant el bloqueig de la funció dels linfocitos T reguladors.

A partir d'ara nostra investigació se va a centrar en demostrar el potencial terapèutic de les molècules  en models experimentals de limfoma, leucèmia i mieloma, i en mostres obtingudes de pacients en estes malalties. L'objectiu final es avançar cap a l'aplicació clínica d'esta nova teràpia”, expliquen Joan Josep Lasarte i Joan Francesc Medina, altres investigadors del projecte, en el que també participen Felip Prósper i María Josep Calasanz de l'Universitat de Navarresa.





Noticia Original


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada