dilluns, 12 de gener del 2015

Una desena d'experts elaborarà el pla per a abordar l'hepatitis C a Espanya



Hui s'ha dut a terme la primera reunió de coordinació del Pla Estratègic Nacional per a l'Abordatge de l'Hepatitis C
. El seu treball es basarà a conéixer les dades epidemiològiques  més precises, crear un registre de pacients, establir les prioritats terapèutiques amb criteris cientificoclínics i incloure en el tractament els nous fàrmacs.

Una desena dels principals experts nacionals i internacionals participaran, coordinats per Joan Rodés, en l'elaboració del Pla Estratègic Nacional per a l'Abordatge de l'Hepatitis C, promogut pel Ministeri de Sanitat.
Segons la nota de premsa emesa pel ministeri, "el objectiu general és disminuir la morbimortalidad causada pel virus, millorant la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment dels pacients en tot el Sistema Nacional de Salut.
Als pròxims dies tindran lloc les primeres reunions en què s'elaborarà un esborrany del Pla Estratègic. Després es demanarà la participació de comunitats autònomes (a les que se'ls ha demanat ja el registre, genotipatge i grau de fibrosi dels seus pacients amb hepatitis C), col·legis professionals, societats científiques i associacions de pacients.

Notícia original:

Notícia relacionada:

Video: ()

2 comentaris:

  1. Una notícia molt interessant Guillem, segueix així. I el video molt xulo.

    ResponElimina
  2. Guillem m'ha paregut una noticia molt interesant i que tracta un tema que preocupa a molta gent que es la hepatitis C que tan afecta al fetge. Et pose un link d'un video per a que pugeus consultar informació.
    http://youtu.be/wV--D2d6mAY

    ResponElimina