diumenge, 11 de gener del 2015

Nou mètode anticonceptiu per espermatozoides


Un investigador de l’Institut de Biotecnologia de la Universitat Autònoma de Mèxic, ha descobert que els espermatozoides, al igual que altres cèl•lules, també tenen canals iònics per intercanviar substàncies químiques amb el seu entorn. Bloquejant aquests canals, s’evitaria el contacte entre espermatozoide i òvul   , i així, la fecundació.

Per els canals iònics de les cèl•lules entren i ixen ions o àtoms en càrrega elèctrica. Aquests, variant el potencial elèctric i la concentració química, condicionen el comportament de les cèl•lules. Com hem dit anteriorment, recentment s’ha descobert que els espermatozoides també conten en aquest tipus de canals, i per primera vegada s’ha descrit la membrana plasmàtica   d’aquests.

El descobriment ajudaria al desenvolupament d’un nou tipus d’anticonceptius    per aturar els intercanvis químics que realitzen els espermatozoides a l’hora de fecundar un òvul.

 Per exemple, alguna de les funcions que es podrien aturar és el moviment per aplegar fins a l’òvul, o l’intercanvi en la membrana plasmàtica d’aquest. L’objectiu d’aquest anticonceptiu seria bloquejar els canvis de permeabilitat  en un compost, per a que l’espermatozoide no arribe a trobar a l’òvul.

A més, altres tipus d’anticonceptius descoberts han sigut per exemple, els ultrasons, experimentats en rates mascle, en resultat de la reducció radical de la producció d’esperma, o píndoles anticonceptives masculines.

Notícia original

Vídeo:

Altres notícies:

Nova tècnica permet veure el moviment dels espermatozoides en 3 dimensions

Ultrasons, nou anticonceptiu masculí




1 comentari:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interessant, ja que és una forma d'evitar que les joves i adultes d'avui dia no es queden embarassades per decisió pròpia, a més està bé que s'augmenten i faciliten les opcions de precaució per a una vida sana i segura que no pose en perill la salut de qualsevol persona.

    ResponElimina