dilluns, 12 de gener del 2015

Millorar la medicina en ositos de gominola

Les càpsules farmacèutiques estan elaborades amb gelatina. Les seves propietats permeten que es protegeixi al fàrmac dels agents externs com el vent, però no de la humitat ni l'aigua, per la seva gran solubilitat. Per això, conèixer la porositat de la gelatina podria millorar l'eficàcia dels medicaments encapsulats, sobretot si el seu objectiu és que s'alliberi el fàrmac gradualment.
El curiós és que els investigadors han disparat antimateria contra ossets de gominola de color vermell de diferents composicions i densitats per descobrir els seus nivells de porositat.
Com més gran sigui el volum dels porus, més fàcil és que l'oxigen penetri i danyi la medicació, explica Christoph Hugenschmidt, físic de TUM i un dels autors de l'estudi.
A través de l'espectroscòpia per aniquilació de positrons (PAS), un mètode basat en observar les reaccions dels fotons gamma produïts pel xoc d'un positró i un electró, els científics han aconseguit quantificar la mida dels buits lliures de les preparacions de gelatina.
Els positrons són les antipartícules corresponents als electrons, ia diferència d'aquestes últimes, tenen càrrega positiva. Es poden produir tant en el laboratori en petites dosis -com en aquest experimento-, o en quantitats grans.
Si un positró es troba amb un electró formen breument dos fotons, i poc després les partícules s'aniquilen emetent una espurna de llum. Aquest procés es coneix com positromiun.

Noticia original:

Noticies relacionades:
-Mes informacio sobre aquest tema
-Altre tipus de millores

Video:

1 comentari:

  1. M'agrada aquesta noticia, es interessant, no sabia que les capsules farmacèutiques estaven elaborades amb gelatina.

    ResponElimina