dissabte, 31 de gener del 2015

CIENTÍFICS CREEN UN CROMOSOMA SINTÈTIC DE LLEVAT.


Un equip de científics europeus i americans han aconseguit fabricar el genoma complet d’un organisme eucariota, creant el primer cromosoma artificial i confirmant la teoria de la biologia sintètica i fent un gran avanç en aquest camp, ja que fins ara sols s’havia aconseguit fabricar cromosomes de bactèries i organismes més simples, és a dir, procariotes.

Per a poder dur aquest procés a terme, l’equip integrat per brillants científics ha tardat set anys. Així, per tal de crear aquesta meravella de la enginyeria biològica els investigadors han tingut que anar ajuntant cadascuna dels diferents nucleòtids que conformen l’ADN. Encara que han acurtat el nombre de parells de 316 mil fins a 273 mil.

Una vegada creat, aquest cromosoma fou introduït a les cèl•lules vives de llevat, les quals presenten un comportament normal, cosa que significa un èxit rotund a l’experiment.


Així, aquesta experiència confirma que seria possible crear varietats del llevat que foren capaces de fabricar medicaments i vacunes mitjançant la implantació de gens sintètics.




VIDEO:


1 comentari:

  1. Aquest, és un gran avanç per a la medicina ja que mitjançant aquests cromosomes sintètics, els científics poden ser capaços de crear solucions a malalties genètiques o fins i tot hereditàries que suposen un gran percentatge de les malalties que sofrim els humans, modificant el genoma de algun individu que siga propens a sofrir aquests tipus de malalties. A més aquest pas els permetrà poder avançar més en la neurociència, un dels camps de la medicina en el qual queda molt per investigar i que és considerat com el futur d’aquesta.

    ResponElimina