dimarts, 11 de febrer del 2014

Una gran tempesta en Saturn


Investigadors del Grup de Ciències Planetàries de la Universitat del País Basc han estat informant-se per primera vegada sobre la major tempesta desenrrotllada en el Sistema Solar,que rep el nom de “La Gran Mancha Blanca de Saturno”.L’estudi d’aquest fenomen permet coneixer millor els métodes empleats en l’estudi de la meteorología i del comportament de l’atmosfera terrestre.
L’imatge que va captar el telescopi espacial de la Agencia Espacial Europea mostra el progrés de la tempesta en el planeta Saturn.L’informació que han destacat el científics va ser;si aquest fenómen s’havera produit en la Terra, havera cobert tota Europa.Per al ull humà,veure aquesta tempesta és com veure un punt brillant sobre un fons grogenc,van explicar el cientifícs.
L’Agencia Esapcial Europea en el seu comunicat a explicat els colors de la imatge que s’han fet per a poder estudiar aquest fenómen.
El blanc indica la cota de núvols més alta.L’inici de la tempesta és situa a l’esquerra de la fotografía,on és mostra l’activitat molt perillosa de color blanc.En el centre s’aprecien les empremtes d’un vórtex que está començant a formar.
La tempesta va començar a formar-se en Desembre de 2010 y la imatge mostra el aspecte que tenia el 6 de Març de 2011.
Els científics han afirmat que aquesta tempesta és produeix una vegada cada any en Saturn,és a dir,a cada 30 anys de la Terra.


Noticia original


Noticies relacionades:
-Més estudis que comproben aquest fet

-Altra notícia relacionada


Vídeo


1 comentari:

  1. El motiu per el qual he elegit aquesta notícia és perquè m'ha resultat impactant que hi haguera una tempesta a Saturn. El que més m'ha impressionat és la magnitud que haguera pogut alcançar en la Terra.

    ResponElimina