dimecres, 12 de febrer del 2014

La matèria blanca, l'andami del cervell.

Un grup de científics de la Univesitat del sud de Carolina han identificat el paper important de la matèria blanca com a conectora del cervell humà, l'han anomenat l'andami de les comunicacions.

Els investigadors han mostrat un mapa de les víes centrals de la matèria blanca al cervell i al simular danys en cada vía de la matèria blanca han pogut descobrir en quines arees afectava mes, i van averiguar que aquestes no tenien perque coincidir exactament amb les de la materia gris, es a dir, no sempre es superposen.

La materia gris es troba a la part mes externa del cervell i ahi es troben les neurones on es procesa i almacena l'informació, per això un dany en aquestes vies es pot produir efectes negatius. Amb aquesta investigació el que s'ha demostrat es que les arees de la materia blanca que coincidisen amb la gris no tenen perque ser les mes vulnerables sino que de vegades un dany menor pot produir un efecte devastador, ja que la matèria blanca es l'andami de les conexions, i si aquesta rep qualsevol dany en una de les seues zones vulnerables pot resultar molt nociu per a la transmissió d'informació.

Aquestes noves troballes ajudaran als metges per a compendre millor els efectes neurològics d'enfermetats com l'esclerosis multiple, l'alzheimer i lesions cerebrals greus.


Noticia original
Noticies relacionades:
http://www.blogseitb.com/cienciayhumanismo/2013/02/26/habilidad-lectora-y-materia-blanca-en-el-cerebro/
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2005/10/18/neurociencia/1129662447.html

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada