diumenge, 16 de febrer del 2014

La Dieta Mediterrànea

La Dieta Mediterrànea  

Essencial perquè un gen protegeix de l'infart de miocardi


Membres del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBERobn, han descobert que la dieta mediterrània és clau perquè un nou gen, el MLXIPL (Max-like protein X interacting protein-like), relacionat amb els triglicèrids, protegeixi davant la hipertrigliceridèmia i l'infart de miocardi.
avanç molt significatiu per a la nutrigenètica en identificar un nou marcador genètic, que permetrà dissenyar dietes més personalitzades per a la prevenció cardiovascular.

El MLXIPL com un nou gen candidat associat amb les concentracions de triglicèrids en humans, l'associació d'aquest gen amb les concentracions de triglicèrids es podria modular amb la dieta mediterrània. És més, van postular que aquest gen s'associaria no només amb triglicèrids, sinó també amb esdeveniments cardiovasculars.

Més tard es van realitzar uns estudis mitjançant les dietes on les persones que respectaven la dieta mediterrània tenien un menor percentatge d'infarts.

 Aquest descobriment és molt rellevant perquè a més d'ajudar-nos a conèixer els mecanismes pels quals la dieta mediterrània pot exercir els seus efectes protectors a nivell general, ens ha permès identificar un grup de persones que per la seva genotip en el gen MLXIPL es beneficien molt més en seguir una dieta mediterrània, especialment pel que fa a la protecció enfront l'infart de miocardi.

1 comentari:

  1. Crec que les persones no s'adonem de la importància d'una bona dieta, del que mengem. A més nosaltres, que la dieta mediterrànea la tenim al nostre abast. Ahorraríem uns quants problemes físics si seguirem pel camí d'aquesta, però cada vegada son menys el que la segueixen...

    ResponElimina