dimarts, 11 de febrer del 2014

Nova espècie de gripau que es mimetitza amb les fulles mortes

S´ha descubert una clase de gripaus que són capaços d’amagar-se entre les fulles mortes dels boscos humits en els Alpes Peruans.Aquests gripaus és mimetitzen amb una gran capacitat fins al punt que han pasat desaperseguts.L’han batetjada com a nova espècie “Rhinella yunga”.
Té una gran coloració en el seu cos que és pareix al color de les fulles del bosc.El seu cos aconsegueix un perfecte camuflatje amb seguretat.
Aquesta espècie és diferent a les altres relacionades amb ella per l’absencia d’una membrana timpánica.És una membrana de forma esférica que forma part  de l’òrgan auditiu.
Tal com comenta Jiri Moravec, del Museu Nacional de Praga,tot apunta que hi ha un gran nombre d’espècies ocultes sense nom que romanen davall d’espècies conegudes.
Aquesta espècie té unes característiques dierents a les altres.Té un cos robust,un parell de grans glàndules en la part superior del seu cap.Aquestes glàndules serveixen per a injectar verí.El verí es un mecanisme de defensa que l’utilitzen quan són amenaçades.

Noticia original


Noticies relacionades
-Més estudis que comproben aquest fet


Vídeo


1 comentari:

  1. Sembla curiós com poden passar desapercebudes la nova espècie de gripaus, Rhinella yunga, i de segur que molts altres animals és trobaran amagats baix les fulles, pot ser siguen animals que ni tant sols coneguem. Gràcies al seu color del cos, molt paregut al de les fulles, aconsegueixen un perfecte camuflatge amb moltíssima seguretat.

    ResponElimina