divendres, 28 de febrer del 2014

La NASA resol el misteri del 'dònut' trobat a Mart

L'Agència Espacial Nord-americana (NASA) ha resolt el misteri sobre una curiosa roca trobada en Mart a finals de Gener que semblava haver sortit del no-res i anomenada popularment com 'donut de mermelada' per la seua forma pareguda a aquest dolç.
Quant el robot Curiosity situat sobre la mateixa superfície de Mart va captar dues fotografíes els científics no tenien explicació ninguna de com havia pogut arribar allà eixa cosa tan extranya de forma.
La Nasa va posar fí a aquest descobriment explicant que només era un tros de roca que s’havia desplaçat amb les rodes del propi robot que va captar les imatges.
La curiosa roca a sigut anomenada pels científics com “Pinnacle Island”.El nom de “dònut de mermelada” li’l van posar per el seu aspecte molt paregut al dolç.
La roca té uns 4 centímetres de diámetre,és de color blanc i el seu centre és de color roig.
El membre del projecte Ray Arvidson, de la Universitat de Washington a St Louis,va dir que quan van moure el robot,després d’investigar la roca,van veure una roca de forma esférica que també tenia la mateixa forma.Finalment quan van pasar per damunt de la roca amb el robot van observar unes petjades,d’aquesta anécdota es d’on va sorgir “Pinnacle Island”.

Noticia original

Noticia relacionada

Altra noticia de referencia

Vídeo


1 comentari:

  1. Comente aquesta notícia per que m'ha paregut interessant el que puga eixir una roca sense saber d'aon i ademés tinguent eixa forma.

    ResponElimina