dimarts, 11 de febrer del 2014

Símptomes estranys

La palinopsia és un símptoma associat a diversos trastorns  que fa que persones vegen  coses que van veure hores abans.
Un dia de 1984, un professor va anar a comprar el periòdic i va veure de reüll una dona comprant una revista, més tard, mentre llegia veia la imatge de la dona comprant de forma nítida. El professor va veure la mateixa escena dos vegades, encara que només havia ocorregut una volta.
En el cas del professor, va patir la palinopsia  per un tumor cerebral benigne que havia distorsionat el funcionament del seu sistema òptic, com més tard va descriure un estudi al capdavant del qual estava Rafael Muci, membre de l’Acadèmia Nacional de Medicina de Veneçuela.
“En general es considera que es un desajust transitori del cervell, que es incapaç d’acoblar la informació espacial i visual de forma consistent”, explica De Pablo, que treballa en el King’s College Hospital de Londres.
Una pacient, una xica de 23 anys, veia imatge superposades del objectes en moviment, “com els agents de la pel•lícula “Matrix” esquivant les bales de Neo”, segons va descriure la jove.

Un altre símptoma poc conegut és la metamorfopsia invertida, que consisteix en veure el món al revés.
Sol durar uns pocs minuts, encara que s’han registrat casos de tres dies.
Metamorfopsia invertida
El mateix doctor, De Pablo, afirma que:
“Açò és una prova més de que el cervell no funciona com una gran màquina amb distintes àrees aïllades encarregades cadascuna d’una funció, com van proposar els científics de segles passats. El cervell té àrees especialitzades en determinades funcions, però existeix una gran interacció entre totes i un gran processament d’informació”.

Notícia original 1
Notícia original 2

Notícies Relacionades
-Un pacient es salva gràcies a "House"
-Síndrome de la Bella Dorment 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada