dimecres, 12 de febrer del 2014

Reguladors de cicatrització cutànea

Una associació internacional de científics, amb la participació de professors de les universitats de Salamanca i de Toronto (Canadà), així com científics de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Alberto Sols i del Centre d'Investigacions Biològiques d'Espanya, obrin noves perspectives utilitzant la endoglina com a molècula terapèutica.

La investigació indica que els nivells d’endoglina, una proteïna de les cèl·lules endotelials i també present a les de la pell, té un paper fonamental regulant tant la velocitat com la qualitat de la cicatrització.

La endoglina, a més de regular el procés de l'angiogènesi que és essencial en la cicatrització per a la formació de nous vasos, és important en la biologia dels queratinòcits, les cèl·lules que formen l'epidermis, regulant tant la seua capacitat de reproducció com de desplaçament.

Els investigadors, a partir de l'estudi de ratolins modificats genèticament, han demostrat que la falta d’endoglina fa que els queratinòcits es multipliquen menys i la ferida es tanque per l'absència d'aquests, però produint un tancament defectuós que es pot tornar a obrir més fàcilment.

La importància d'aquest descobriment és que obri nous camins per al tractament de les alteracions de la cicatrització, tant per defecte (úlceres) com per excés (formació de cicatrius), utilitzant la endoglina com a molècula terapèutica.





Noticies relacionades:
http://www.abc.es/local-castilla-leon/20140108/abci-cientificos-usal-descubren-nuevo-201401081734.html
http://saladeprensa.usal.es/webusal/node/37770



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada