dijous, 13 de febrer del 2014

Ulleres de tecnologia punta permeten als cirurgians veure el càncer



Científics de la Escola Universitària de Medicina de Washington, han desenvolupat unes ulleres que permeten visualitzar les cèl•lules canceroses que es distingeixen de les sanes perquè brillen quan són observades a través d'aquestes ulleres. 



Les ulleres podrien reduir la necessitat d'alguns procediments quirúrgics, així com l'estrès dels pacients; i fins i tot estalviar en temps i despeses. Segons Margenthaler, entre un 20 i un 25% de les pacients amb aquesta malaltia necessiten una segona cirurgia perquè les cèl•lules canceroses són difícils de distingir de les sanes amb els mitjans òptics habituals. S'espera que gràcies a la nova tecnologia no sigui necessària una segona cirurgia.

Procediment

La tècnica ha estat desenvolupada per un equip liderat per Samuel Achilefu‎, professor de radiologia i enginyeria biomèdica de la Universitat de Washington, incorpora tecnologia de vídeo, un visualitzador que s'instal•la en el cap, i un agent molecular específic que s'uneix a les cèl•lules canceroses, i que fa que aquestes brillin quan es veuen a través de les ulleres.
Els autors de l'avanç expliquen que amb les ulleres podrien detectar-se tumors minúsculs, de fins a només un mil•límetre de diàmetre.

Aquesta tecnologia ha estat provada durant una cirurgia realitzada el passat dia 10 de febrer a l'Hospital Barnes-Jewish, on les ulleres van permetre visualitzar cèl•lules canceroses durant l'operació. Es tractava d'una operació d'un nòdul limfàtic.




Vídeo relacionat. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada