dimecres, 12 de febrer del 2014

Un caçador de cèl•lules cancerígenes per a combatre la metàstasi

Un dels avanços en els últims anys és conèixer millor les claus de la disseminació les les cèl•lules cancerígenes d’un tumor primari del cos i crear defenses per a que la metàstasi no intervinga en els esforços dedicats a eliminar el tumor principal.

Uns investigadors de la Universitat de Cornell han dissenyat uns rastrejadors-caçadors biòlogics que el que fan és localitzar i destruir el torrent sanguini a les cèl•lules cancerígenes circulants. Els primers resultats han sigut bons. Dos hores després del començament del procés es desintegraven.

Aquest invent està format per la combinació del sistema immune i dos proteïnes: la selectina i la proteína TRAIL. A l'injectar en la sang la combinació de les dos proteïnes, les propietats adhesives de la selecteta fan que s'unisquen als leucòcits, la funció de les quals consistix a transportar a la proteïna assassina de cèl•lules tumorals a través de tots els racons de la xarxa vascular del pacient. Això permet a la proteïna trail localitzar, unir-se i destruir a les cèl•lules cancerígenes que circulen per la sang.

Però, encara que els resultats haguen sigut bons, l’investigador principal va advertir que farà falta seguir investigant per confiar si és definitivament útil.

Notícia original:

Notícies relacionades:

Metàstasi càncer de boca pot diagnosticar-se amb el gangli sentinella

Descriuen la funció de dos molècules implicades en la metàstasi del cáncer

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada