dimecres, 5 de febrer del 2014

Planeta gasós amb la massa de la Terra

Al congrés de la Societat Astronòmica Americana , un grup d'astrònoms ha presentat el descobriment d'un planeta amb la mateixa massa de la Terra, el KOI-314c.
Aquest planeta té un diàmetre un 60% major que el nostre planeta, la qual cosa significa que te una atmosfera molt densa i grossa. KOI-314c orbita, una volta cada 23 dies, al votant de una xicoteta enana roja situada a 200 anys llum de nosaltres. A més, la temperatura és de 105 ºC, fet que impossibilita la vida al planeta. Aquest planeta és molt lleuger, de fet, la seua densitat es 30 vegades la de l'aigua. La qual cosa fa pensar que el planeta esta envoltat d'una densa capa d'hidrogen i heli.
Els origens del nou planeta descobert estan relacionats amb la possibilitat de que fora un “mini neptú” que anara perdent els gasos atmosfèrics degut a la radiació emesa per la seua estrella.
Recreació artística del planeta KOI-314c

Per a pesar aquest planeta, els astrònoms van utilitzar una tècnica poc utilitzada hasta el moment, la TTV (Variacions temporals del transit) que consisteix en analitzar els efectes que la gravetat d'un planeta, del mateix sistema al qual pertany el planeta investigat, produeix en la estrella predominant, ja que els sistema més utilitzat no s'hi pot aplicar a planetes d'una massa semblant a la terrestre, encara que aquesta tècnica, recent descoberta en el mon de l'astronomia, s'espera que aporte grans descobriments de planetes cada vegada més pareguts al nostre.

Aquest descobriment obri un nova possibilitat a la ciència, ja que fa pensar que els planetes rocosos  com la Terra no son tan diferents com els esponjosos o gasosos

Noticia original

Noticies relacionades:
- Altres planetes semblants: Kepler-78b i Kepler-10b









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada