diumenge, 9 de febrer del 2014

El cervell ens enganya?


El cervell reconstrueix la informació que acapara constantment, formada. a per experiències antigues i noves. Una persona pot recordar un succés que ha passat fa molt de temps de manera distinta a com el va viure en aquella època: en una situació d’amor a primera vista, “Pot ser que penses que en aquell moment vas sentir amor, però segurament estaràs utilitzant els teus sentiments actuals en una situació passada”. Açò ho va dir Donna Jo Bridge, principal autora de l’estudi i investigadora en la Universitat de Northwestern¬, el nostre cervell adapta els records per que la nostra vida siga més fàcil, o ser més feliços.


En l’estudi, una sèrie de persones havia d’ observar unes imatges a una pantalla d’ordinador i després col•locar-les al mateix lloc, però canviant el fons, però ningú va encertar. Després, els objectes podien estar en tres llocs de la pantalla, tots elegiren el lloc on els havien vist la primera vegada, açò demostra que  la memòria havia canviat les primeres imatges per les segons.
Joel LawrenceVoss, altre autor de l’estudi, assegura que es impossible tindre la memòria perfecta. “ens agradar pensar en les coses que ens recorden a la infància, però la ment està dissenyada per a ajudar-nos en decisions concretes i ràpides, i per tant, a d’estar actualitzada”.
El treball planteja dubtes sobre les persones que participaren. Segons Bridge: “La memòria no  està dissenyada per a reproduir fets, sinó per a canviar-los”.
Aquest vídeo mostra com un home, al provar un aliment, li ve a la memòria un record de la infància, aleshores este aliment li agrada molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada