dilluns, 10 de febrer del 2014

Descobreixen el mecanisme cerebral que connecta l'olfacte amb la fam


Descobreixen el mecanisme cerebral que connecta l'olfacte amb la fam
L’estudi d’un grup internacional d’investigadors dirigits pel departament de Neurociències de la Universitat Basca, ha aconseguit obtenir el mecanisme del cervell que augmenta la capacitat del sentit de l’olfacte en cas de tindre fam.


L’absència de menjar augmenta el nivell dels cannabinoides endògens al cervell dels mamífers. L’estudi amb ratolins amb mutacions genètiques ha determinat el tipus de cannabinoide, on i l’efecte que provoquen. Aquest s’anomena anandamida que actua sobre un receptor concret, el CB1, que el podem trobar en terminals nervioses que es troben al bulb olfactori. Durant la investigació, els científics es van adonar que el receptor era necessari, perquè el seu bloqueig o la seva eliminació provocaria menjar menys en situacions de fam. No obstant això, els ratolins que no tenien el receptor però van fer el mateix mecanisme amb manipulacions genètiques, menjaven igual en tindre els receptors corresponents.

L’objectiu d’aquest treball és el desenvolupament de nous medicaments per aplicar-lo a persones amb anorèxia, així, aquests afavoririen l’estimulació de la ingesta. També es podria aplicar a persones amb obesitat, on s’intentaria reduir la funció dels receptors CB1 per a reduir la percepció de l’olor i impedir menjar menys en situacions de fam.

Notícia original
Notícies relacionades:
Mecanisme que connecta l’olfacte amb l a gana 
Descobert el mecanisme cerebral que augmenta el sentit de l'olfacte quan tenim gana


1 comentari:

  1. Buen post, gracias por compartir , te invito a visitar mi web
    https://www.abortoseguro.com/

    ResponElimina