dimecres, 12 de febrer del 2014

És possible eliminar determinats records?

Desneuralitzador en "Men in black"
Esborrar memòries concretes és el que intenten fer científics de l’hospital Rijnstate, en Holanda, que porten a terme un estudi sobre la teràpia electroconvulsiva (TEC).La teràpia s’utilitza des de fa més de 75 anys, i consisteix en fer passar una corrent elèctrica a traves del cervell per a desencadenar convulsions temporals.
Molts la classifiquen de inhumana, ja que tots els records formen part de la nostra personalitat, tant metges i pacients creuen en la utilització d’ aquesta teràpia només  en casos que classificarien de seriosos com la depressió extrema.

En aquest estudi s’intenta aplicar aquesta teràpia a determinats records i no a altres. Als participants de la investigació els contaven dues històries vinculades a un conjunt de fotos, una la tornaven a escoltar just antes de la sessió de TEC, per a activar aquest record en concret. Després del tractament havien oblidat la història que acabaven de sentir, però no l’altra.

Electroshock
Una de les participants de la investigació i pacient, Jannetje Brussaard-Nieuwenhuizen, afirma que la teràpia electroconvulsiva es l’única cosa que la ha ajudat amb la seua depressió extrema.
El estudi en aquesta teràpia, que pretén fer més precís l’esborrat de records, encara està en fase de prova, i molt lluny de ser aplicat en pacients. I si ho aconseguiren hi hauria molts dubtes ètics sobre el fet de poder fer desaparèixer determinats records.


Notícies relacionades


1 comentari:

  1. Aquesta noticia m’ha paregut realment interessant. Em resulta molt misteriós tot allò que tracta sobre els records, i després de saber que alguns d’ells, els podem eliminar completament de la nostra ment, ho trobe un molt curiós i alhora estrany. Pense que amb aquest tractament, a demés de curar una de les malalties molt greu com és la depressió extrema, també podran trobar tractaments dedicats a altres tipus de problemes mentals. Personalment no crec que siga èticament incorrecte, ja que es es tracta d’una teràpia que només serà utilitzada en determinants casos de malaltia.

    ResponElimina