dimarts, 11 de febrer del 2014

Un escàner que prediu l'infart??


Una nova tecnologia desenvolupada per científics escocesos permet detectar un atac cardíac abans de que es produïsca.
 Es tracta d'un escàner que il·lumina els punts de les artèries amb major acumulació de greix i que poden provocar els coàguls que desencadenen la paràlisi del múscul cardíac.
Gràcies a este dispositiu, els especialistes podran diagnosticar la malaltia abans del primer infart.


Els investigadors, dirigits pel cardiòleg Dr. Marc Dweck, van utilitzar un traçador radioactiu que genera una imatge detallada del cor i il·lumina els depòsits perillosos en les artèries, per a poder analitzar-los posteriorment en les exploracions d'alta resolució.

 La localització dels punts de risc obri les portes a tractaments basats en l'ús d'estatina o aspirina, en canvis alimentaris dràstics o en insercions de stents en les artèries per a facilitar la seua obertura.

L'equip va provar el detector en 40 pacients que havien patit ja un atac de cor, de manera que només va corroborar els danys produïts en pacients obstruïts.

No obstant això, esta tecnologia s'empra des de fa temps en la detecció de tumors en pacients amb càncer. L'infart agut de miocardi (o atac de cor) és la primera causa de mort en el món, segons l'Organització Mundial de Salut (OMS) .
 Este nou mètode de diagnòstic podria reduir el nombre de defuncions al revelar el risc cardiovascular abans del primer infart.

Notícia Original

Notícies Relacionades:

Lentilles per a mesurar els nivells de glucosa en sang.

iKnife: un bisturí intel·ligent que detecta teixits cancerígens.

                                                                                               Miguel Aparicio Malchirant 2n BatB



1 comentari:

  1. És impresionant com cada dia ens sorprenen amb nous descobriments en què la salut i la tecnologia van agafats de la mà. Tant aquesta notícia d'un escàner que pot predir els infarts com l'enllaç relacionat, una lentilla per a mesurar els nivells de la glucosa en sang o el post d'un altra companya, un anàlisi complet sense agullas i en 10 minuts. D'aquesta manera, un camp tan delicat com és la salut i que ens preocupa tant avança a passos gegants.

    ResponElimina