dissabte, 8 de febrer del 2014

Més peixos en la penombra de l'oceà


Els investigadors de l'expedició espanyola Malaspina  amb dos vaixells oceanogràfics ,Hespérides i Sarmiento de Gamboa  han donat han conèixer ara una nova estimació de la biomassa dels peixos que podria rondar els 10.000 milions .

Xabier Irigoien , investigador de la Universitat Rei Abdullah de l'Aràbia Saudita  , i els seus companys , , mitjançant el treball i els resultatas mostren  que la biomassa de peixos mesopelágicos en l'oceà obert és aproximadament més alta del que s'estimava abans de dur a cap la exedició. . 

Malaspina ens ha ofert una oportunitat única per avaluar l'estoc de peixos mesopelàgics a l'oceà " , assenyala Carlos Duarte , cap de l'expedició . 
També afegia  l'investigador en un comunicat del Consell Superior d'Investigacions Científiques ( CSIC ) s'ha descobert que els mesopelàgics són capaços de fugir de les xarxes al detectar-les i per açò el càlcul de biomasa és més complicat d’acertar .

Amb tot l’anàlisi s’arribà a la conclusió "que la biomassa dels mesopelágicos i , també la biomassa de peixos , al ser 10 vegades superior al que es pensava té importants implicacions en la comprensió dels fluxos de carboni en l'oceà i el funcionament del que fins ara consideràvem deserts oceànics " , assenyala Irigoien . 
El desplaçament dia / nit d'aquests peixos a diferents profunditat accelerar el transport de matèria orgànica cap a l'interior de l'oceà, amb rapidesa fins als 500 i 700 metres de profunditat i és alliberada en forma de femta ", assenyala el CSIC .



Noticia original: 


Noticia relacionada :
.La veu digital 
 - Una pàguina de notícies

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada