divendres, 28 de febrer del 2014

L’asteroide que va pasar prop de la Terra a 43.000 km/h

Un asteroide d’una grandaria semblant a tres camps de futbol va pasar prop de la Terra a la matinada del 18 de Febrer de 2014.
El pas d’aquest asteroide va ocórrer quasi un any de diferència amb el què va caure a Rusia ,ferint més de 1.200 persones.
A sigut batejat com “Ateroide 2000 EM26”.Aquest va pasar a una distància de 8,8 vegades la distància que separa la Terra de la Lluna.Així i tot,els experts l’han inclós dins dels més perillosos.A pesar de la velocitat de 43000 km/h què va travessar el cel ,les cámares de Slooh van gravar el seu pas des del moment què va començar a acostar-se a la Terra.
El grup d’Astronomia Dubai va proporcionar imatges de la cámara de Slooh però no s’observà el moviment degut a la presencia de les estrelles.Un dels telescopis situat al Teide,en les Illes Canàries a què té accés gràcies a un acord de col•laboració amb l'Institut Astrofísic de Canàries,segons Slooh,no va poder captar el pas de l'asteroide perquè estaba cobert de gel.
Finalment,Paul Cox,directort técnic i d’investigació de Slooh,va dir en un comunicat que per a trobar aquest tipus d’asteroides necessitem trobar-los abans de que ens troben ells a nosaltres.

Noticia original


Noticies de referencia

Més informació sobre aquest tema


Video



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada