dimecres, 12 de febrer del 2014

Extirpació d’un tumor gegant!


El pasat 20 de gener, es realitzava una operació amb una durada de 10 hores a un pacient de Vigo, amb 43 anys, degut a la presencia d’un tumor gegant a la glàndula suprarenal. El tumor ocupava la glàndula renal, s’infiltrava per la vena cava fins a situar-se a dos centímetres de l’aurícula dreta del cor. L’operació es va portar a terme a El Hospital Meixoeiro del Complexo Hospitalario Universitario de Vigo (Chuvi). 
Durant l’operació se li va extirpar la totalitat del tumor, un 60% del fetge, el diafragma, uns 15cm de la vena cava (que fou reconstruïda posteriorment) i el ronyó dret.
En aquesta complicada cirugía, van intervenir sis cirugians (quatre abdominals i dos cardíacs), dos anestesistes i un gran personal d’infermeria, entre ells, el president de l’Associació de Trasplantaments,  Derek Manas, director del Comité Nacional de Trasplantes de Hígado del Regne Unit i  el metge  Miguel Piñón.
Segons el cirurgià, Fabio Ausania, coordinador de l’operació, afirma que és la primera vegada que es realitza una operació d’aquest estil; així com també explica que es tracta d’una cirurgia complexa i que la taxa de mortalitat és d’un 20%, una de les taxes més altes de totes les cirurgies.

Notícia original:

Notícies relacionades:

Detalls sobre l’operació 
Extirpació d’un tumor gegant de 25kg a Torrevieja
Fotos d’un tumor que fou extirpat milagrosament a un nen de 2 anys. 

Vídeo relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada