dimecres, 12 de febrer del 2014

Adhesiu lluminós per als defectes cardíacs

Es tracta d'un adhesiu desenvolupat per investigadors de l'Hospital Infantil de Boston ( EUA) que s'activa amb la llum i és capaç de pegar els vasos sanguinis del cor en poc temps i mantenir-los en funcionament fins a situacions d'alta pressió sanguínia.

La majoria dels adhesius utilitzats en l'actualitat no poden suportar la força del flux sanguini a les cambres del cor i els vasos sanguinis principals, a més, solen ser tòxics. Els que estan clínicament aprovats, s'uneixen bé als teixits i funcionen perfectament en un ambient humit, però només s’utilitzen en la cirurgia invasiva.

Gràcies a l'equip de Nora Lang, aquesta cola quirúrgica serà capaç de segellar els defectes del cor en presència de flux sanguini, sense efectes tòxics, i capaç d'assolir un alt nivell d'adhesió al teixit humit sense que estiga exposat per la preexposició de la sang.

És un material suau i elàstic que repel·leix l'aigua i la sang, fabricat de polímer de poliacrilat. Quan s'aplica l'adhesiu s'introdueix en el teixit, s'endureix i aconsegueix unir-se als vasos en pocs segons gràcies a una breu senyal de llum.

Els investigadors han provat aquest adhesiu en cors de porcs, similars als nostres, i han comprovat que pega perfectament els defectes en aquests animals. Ara es necessitaran més estudis i provar l'eficàcia en humans, ja que aquest podria ser una eina pràctica per a la reparació de teixits i per al segellat de ferides.





Noticies relacionades:
http://www.espectador.com/tecnologia/282336/cient-ficos-crean-pegamento-que-revoluciona-la-cirug-a
http://www.excelsior.com.mx/comunidad/2014/01/15/938419

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada