dimecres, 12 de febrer del 2014

Redescobreixen un escarabat que Darwin va trobar fa 180 anys

En 1832 Charles Darwin va desembarcar del Beagle en Badia Blanca, Argentina, on el naturalista va arreplegar diversos fòssils de grans mamífers i molts organismes vius, entre ells diversos insectes. Entre ells es trobava un nou escarabat de colors brillants que va passar a formar part dels fons del Museu d’Història Natural de Londres però que, per desgràcia va desaparèixer fa molts anys.
L’any 2008 un entomòleg, Stylianos Chatzimanolis, de la Universitat de Tennessee en Chattanoonga (EE.UU), va redescobrir el escarabat que es creia extingit. Ho va trobar casualment quan consultava unes mostres en préstec del museu. El seu nom científic és Darwilinus sedarasi, en honor a Darwin i a l’escriptor nord-americà David Sedaris.
Però el treball de Chatzimanolis va anar més enllà. El naturalista va buscar altres exemplars de la mateixa espècie en altres museus europeus i nord-americans i va trobar altre dos ambdós arreplegats abans de l’any 1935. La major part de l’hàbitat en què es troba aquesta espècie d’escarabat s’ha transformat en camps agrícoles, per la qual cosa l’investigador te’m que l’espècie es troba ja extingida.    
“Encontrar una nova espècie és sempre emocionant, trobar una arreplegada per Darwin és verdaderament increïble”, va reconèixer l’entomòleg.


Notícia original

Notícies relacionades:

- Fòssils perduts de Darwin apareixen en un vell armari.

- Descobreixen un escarabat més xicotet que un cap d’agulla de cap.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada