dimarts, 11 de febrer del 2014

Sentir a través d’una mà robòtica ja és possible.

Una agrupació de científics europeus on es troben institucions més conegudes com la BioRobotics  han creat un mà robòtica que permet recuperar la sensació del tacte.


Aquesta prova l ‘ha  fet un home danès de 37 anys que porta sense mà esquerra 10 anys a causa d’un accident. Açò ha sigut possible gràcies a un mecanisme que rep el nom de retroalimentació o feedback en anglés. Aquesta , consisteix en connectar la ma robòtica als nervis ( per descomptat aquestos, han de estar  en bon funcionament) aquesta, mesura la tensió que  generen els  seus “tendons”  i  la transforma en impulsos nerviosos que els  nervis del braç interpreten i posteriorment envia al cervell.
Tot açò , li permet percebre la sensació de l’objecte que s’estiga tocant amb aquesta mà artificial, la textura i la resistència que es necessita per a agafar-lo.





La investigació es basa tan sols en un pacient, però ja hi ha un assaig clínic en projecte per a que tot aquell que no tinga algun membre puga disposar d’aquest gran avantatge.

Notícia original:
Mi mano robótica siente.

Notícies relacionades:
- Primera màquina-ment que perfet utulitzar els dos braços a la vegada
- Gastar els electrodes implantats al cervell es com anar en bici

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada