dijous, 13 de febrer del 2014

Troben la toxina més mortal del món i mantenen en secret la seva seqüència genètica


El Departament de Salut Pública dels Estats Units en Sagrament, Califòrnia, ha descobert la toxina més letal mai coneguda, ja que només un gram d'aquesta substància és suficient per matar a 2.000 milions de persones. 

La substància va ser detectada en la femta d'un nen botulínic. Es tracta de la vuitena varietat de la toxina botulínica, provinent del bacteri Clostridium botulinum, és de tipus 'H' i bloqueja l'alliberament de l'acetilcolina, el neurotransmissor que fa als músculs funcionar, i d'aquesta manera, causa paràlisi mortal en les seves víctimes. La diferència que té amb els seus anàlegs, és que no té antídot algun. 

Durant experiments amb ratolins amb la substància detectada, els especialistes van intentar usar anticossos convencionals per als agents botulínics, però van descobrir que molt pocs d'ells interaccionaven amb la substància i cap va poder protegir als ratolins. Llavors, van intentar criar anticossos propis, en conills. Aquests anticossos sí van poder protegir als ratolins de la toxina fins a un cert grau, però les dosis injectades van haver de ser inadmissiblement altes.
La falta de l'antídot per a aquesta toxina és la raó per la qual la seva seqüència ADN està fora de les bases públiques de dades.



Video relacionat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada