dimecres, 12 de febrer del 2014

Un traductor per al llenguatge dels gossos

Increíble però cert. Mitjançant uns sistemes capaços d’analitzar els patrons de pensament dels animals, basats en l'última tecnologia en microinformàtica i electroencefalografía, un equip d'investigadors i inventors de Suècia i Noruega han desenvolupat un aparell que pot “traduïr” els pensaments dels gossos transformant-los en paraules.

Aquest aparell tracta d'una espècie de cascos que utilitzen aquests sistemes per captar el que el gos vol dir. Així, l’aparell transporta els pensaments com un conjunt de senyals elèctrics a través de sensors de encefalogrames capaços de desxifrar aquesta activitat . Després, una mena de "computadora" els converteix en paraules, i que emet aquestes paraules per un altaveu que hi ha acoblat als “cascos”. Inclús podem trobar aquest aparell “traductor” en diversos idiomes, entre els quals està l’anglés, el francés, l’espanyol i el xinés.

Segons aquestes observacions, els experts s’han adonat de que la forma de “raonament” dels gossos és diferent als humans, ja que els senyals del cervell d'aquests animals indiquen més un estat d’emoció que un pensament en sí. Així, entre els patrons més comuns estan: “estic cansat”, “estic emocionat” i “tinc fam”. O, inclús, “qui eres tú?”, quan no reconeixen algú.

Segons aquells que han finançat el projecte, “aquest producte servirà de suport a futures investigacions i, pot ser, arribarà a trencar les barreres d’idioma entre animals i éssers humans”.

Notícia Original

Notícies Relacionades:
-Article a la web del periòdic "La Vanguardia"
-Informe a la web del periòdic "El País"

Vídeo:

2 comentaris:

  1. M'ha paregut una noticia verdaderament interessant pel tema tractat, ja que no em podia mai imaginar que podriem arribar a estes coses, pero com sempre la ciencia ens sorpren. Un concepte que veiem tan llunyà que es entendre el que volen dir els gossos (al igual que els bebes) que pareix de ciència ficció ens mostren com amb la ciència i amb els nous avanços tot es pot fer, i crec que ens anima a seguir investigant i descobrir cosses tan impensables com aquesta.
    Molt bona noticia!

    ResponElimina
  2. Aquesta em sembla bastant interessant ja que es un gran avanç poder rebre algun missatge en el nostre idioma , d'animals que conviuen amb les persones dia a dia.
    Amb aquest sistema de comunicació ens serà més facil relacionar-nos amb ells i al contrari.
    Molt bé.

    ResponElimina