dimarts, 11 de febrer del 2014

Les dones tenen més atacs cerebrals que els homes

Les dones soles patir més accidents vasculars cerebrals(AVC)  ja què aquestes tenen un factor de risc més elevat vinculat a l’embaràs,migranyes,depressió,diabetis... i també per l’ús de píndoles anticonceptives.

Per aquesta sèrie de factors es recomana dur un control exhaustiu de la tensió arterial sobretot en les dones joves i també abans de prendre anticonceptius.
Els atacs cerebrals tenen lloc quan un vas que irriga sang al cervell s’ha obstruït ,per exemple per un coàgul, provocant la mort del teixit.

Els homes també tenen AVC però el risc de patir aquesta dolencia és molt baix. Malgrat que els símptomes en les dones i els homes són semblants:notar debilitat en el braç o sensació d’entumiment, dificultats en la parla o parlar de manera que no ens entenen. També es poden produir altres símptomes en les dones més simples.

Finalment els AVC són la tercera causa de mort al món després del càncer o altres malalties cardíaques.

Noticia original

Noticies relacionades
-Identifica temps els senyals d'un atac cerebrovascular

-Per què la gent saludable pateix accidents cerebrovasculars

Vídeo

1 comentari:

  1. M'ha interesat aquesta noticia més que res perque sempre hi han enfermetats que són més provables a les dones que als homes, es extrany que siguen de la mateixa especie i tant pareguts algunes enfermetats siguen més provables depenguen del sexe.
    No he buscat cap noticia semblant perque sé que hi han moltes, ja que diariament es troben enfermetats i en quin dels dos sexes de més posivilitats de apareixer.

    ResponElimina