dijous, 6 de febrer del 2014

Ens espera un futur molt sec

Un estudi del Centre Conjunt d' Ivestigació de la Comisio Europea amb la Universitat de Cassel de Alemanya, mitjançant models climàtics i hidrològics en zones on afecta amb un grau elevat el calfament global, ha determinat que per a finals del segle actual s'espera un augment en la freqüència i intensitat de les sequies en Europa degut al canvi climàtic i al increment de l' ús de l'aigua.
El caudal mínim dels rius i llacs del sud d' Europa disminuirà notablement
La investigació mostra que moltes conques fluvials situades especialment al sud d' Europa, son mes propenses a patir grans períodes de temps sense aigua, degut als efectes meteorològics provocats ple canvi climàtic, junt a un augment de la demanda de l'aigua per una població que va a l'alça i, a més, s'estima que esta produint-se un ús intensiu de l'aigua en àmbits agrícoles i industrials.


Però aquest fet no afectarà solament al medi ambient, sinó que tindrà repercussions desfavorables per a la societat i l'economia, ja que per a fer front a les sequies s'utilitza una gran quantitat de milions de euros..

L'informe,publicat en la revista “Hydrology and Earth System”, realitzat solament amb les conseqüències produïdes pel factor del canvi climàtic, i deixant de banda altres factors, ha estimat que els nivells de fluix d'aigua mínima pot reduir-se fins un 40%, a més, els períodes de sequera podrien incrementar-se fins a un 80%


Noticia original


Noticies relacionades:
-La sequia colpeja EEUU
 -Consum d'aigua en Espanya




2 comentaris:

  1. L'aigua ho és tot per a tots els èssers vius, i amb aquesta noticia, ens n'adonem de que a mesura que passa el temps en malgastem més. Em d' utilitzar-la amb el cap, ja que si no ens controlem, en un futur no molt llunyà ens vorem un una situació insostenible,

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia m'ha impactat molt,pel fet de que en un futur hi haurá menys aigua.
    L'aigua es l'element principal dels èssers vius i sense aquesta no podriem viure.Em de posar mesures per a que l'aigua s'utilitze amb una quantitat justa i sense que la malgastem,sobretot en el regadiu.Per a evitar aquest fet haurem de fer correr aquesta notícia a totes les población ,perquè ens perjudicia a tots.

    ResponElimina