diumenge, 9 de febrer del 2014

Disminuir els nivells de clorur millora el comportament autista en ratolins

Hui a dia encara no es coneixen bé les causes que provoquen el trastorn de l’espectre autista (TEA), però alguns investigadors creuen que el problema es troba en la prolongada excitació dels neurotransmissors GABA del cervell.

Aquest neurotransmissor GABA actua com a interruptor mitjançant l’oxitocina de la mare, alliberada en grans quantitats durant el naixement i que provoca una baixada del nivell de clorur. Per tant, degut a que el clorur treballa a unes concentracions més altes dins les neurones aquestes es troben excitades contínuament.

Fa uns anys amb el medicament bumetanida que disminuïa el nivell de clorur es va demostrar que es millorava l’estat dels autistes i de la gent amb la síndrome d’Asperger. Ara, s’ha posat en dubte el funcionament de la bumetanida sobre el nivell de clorur.

S’ha realitzat experiments amb ratolins que presentaven la malaltia, un causada per l’exposició del fetus al valproat i l’altre per un gen.  Es va observar que l’oxitocina no era transmesa al fetus en ambos casos augmentant així les concentracions de clorur a les neurones fetals.

En canvi, si s’injectava a la mare bumetanida es baixaven els nivells de clorur i es restablia el mecanisme interruptor GABA i com a conseqüència la descendència no presentava autisme.

Aquesta investigació ha estat realitzada amb rosegadors però podrà ser aplicada en humans amb els quals es preveuen progressos optismistes.

Notícia Original 

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em sembla molt interessant perquè encara no coneixem les causes que provoquen el trastorn de l'espectre autista. Amb aquest descobriment els investigadors creuen que el problema es troba en l'exitacio dels neurotransmissors i es preveuen progressos optimistes.

    ResponElimina