dilluns, 5 de desembre del 2011

Planeta Kepler-22b


L'observatori espacial Kepler ha confirmat l'existència en el sistema planetari Kepler-22, a 600 anys llum, del primer planeta situat a la 'zona habitable', una àrea en què pot haver-hi aigua líquida, i per tant, vida, segons ha anunciat la NASA.
Els científics del Centre d'Investigació Ames de la NASA van anunciar a més que Kepler a identificat 1000 nous 'candidats' a planeta. Deu d'estos planetes tenen una grandària semblant al de la Terra i orbiten en la zona habitable de l'estrela del seu sistema solar. El Kepler-22b, és el més xicotet trobat fins ara.
Des de 2009, Kepler està detectant planetes i possibles candidats amb un ampli rang de grandàries i en distància d'òrbites també molt variats, pot ajudar els científics a entendre major qual és el nostre lligar en la galàxia.


Altra notícia relacionada:


Vídeo (en anglés):


1 comentari:

  1. Aquest post, m'ha semplat interesant perque jo havia fet una notícia semblant: del planeta 20-f. per això he vist aquesta i m'ha intrigat saber més sobre un altre planeta que a més diu que pot ser habitable. he comparat el meu planeta i aquest i hi han bastants diferències ja que el planeta Kepler 20-f no pot ser habitable per les seves baixes temperatures.

    ResponElimina