divendres, 2 de desembre del 2011

Reconstrucció de la història del forat negre

Un grup d’astrònoms han esbrinat diferents aspectes del forat negre. El anomenat Cygnus X-1, és un forat estel•lar, és a dir,un col•lapse d'un estel massiu, i forma un sistema doble amb un altre astre. És troba a 6.070 anys llum de la terra. Gràcies a unes investigacions han determinat quina es la seva massa i la rotació d’aquest. Aquest forat té aproximadament 14,8 vegades la massa del Sol, gira 800 vegades per segon.
Per esbrinar tots aquests aspectes, van fer una sèrie d' investigacions a l’espai i a la terra. Gràcies a aquestes també han esbrinat que aquest, no es va formar per una explosió.
Perquè, es mou a poca velocitat respecte de la Via Làctica. Totes aquestes investigacions s’han recopilat en tres articles publicats en The Astrophysical Journal. Fa unes dècades,Stephen Hawking va fer unes determinades investigacions sobre aquest forat negre, però no hi estava gaire segur. Més endavant, va comptar amb l’ajuda del seu amic el físic teòric nord-americà Kip Thorne. Finalment aquests dos descartaren la possibilitat de que es tractara d’un forat negre.
Una dada important és que té sis milions d’anys. Per tant des del punt de vista astronòmic, és molt jove i no ha tingut suficient temps per arreplegar tota la matèria que cau en aquest. Ja que aproximadament gira unes 800 vegades per segon. A més, es va tenir que formar pràcticament amb la mateixa massa que té ara, 14,8 vegades la del Sol. "Ara sabem que és un dels forats negres estel•lars més massius de la galàxia i gira més ràpid que qualsevol un altre que coneguem",afirma Jerome Orosz (universitat de Sant Diego).

Noticies relacionades



Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada