dilluns, 5 de desembre del 2011

El moment clau de l'enfermetat celíaca

Els especialistes calculen que l'1% de la poblacio espanyolapateix malaltia celíaca .Aquestes persones tenen una intolerànciapermanent al gluten, que és una proteïna present en cereals com el blat, el sègol o l'ordi, entre altres, per la qual cosa han d'eliminaraquests productes de la seva dieta per evitar complicacions.
''Nomes unde cada sis o set pacients es diagnostica adequadament, de manera que molts es perden ", ha explicat a ELMUNDO.es Eduardo Arranz, president de la SocietatEspanyola de Malaltia Celíaca durant el simposi Solucions emergents per a laCeliaquia .
Els importants exits que els últims anys s'han aconseguit sobre el coneixement de la malaltia i les tècniques de diagnòsticdisponibles ha estat gràcies als missatges llançats pel simposi.
Hi ha que valorar molt bé i fer estudis que valoren el cost i l'eficacia trobar aquests pacients que s'escapen i la falta de diagnòstic està portant també despeses al sistema sanitari ja que una malaltia celíaca no detectada pot comportar trastorns tan dispars com infertilitat , atàxies o depressió.

Noticia original :

Noticies relacionades:
altres noticies de celiacs

-Més estudis d'aço

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada