dilluns, 5 de desembre del 2011

Bisfenol A fins a la sopa

El Bisfenol A (BPA) no es considerava com un compost químic, però en aquests últims dies estan sorgint cada vegada més dubtes sobre si realment ens garanteix o no que no causarà danys en la nostra salut. Per això, molts experts ja han recomanat a les autoritats sanitàries que fagen el mateix que França: prendre precaucions.

The Journal of the American Medical Association (JAMA) publicà el 23 de Novembre un dels últims estudis sobre aquest tema, estudi en el qual es va poder observar que en l’orina de les persones que consumien sopa de llanda hi havia un nivell molt més elevat de BPA que en l’orina de les persones que s’alimentaven de sopa casolana. Açò significa que el Bisfenol A, que normalment es troba a la part interna de les llandes, es desprèn i a continuació entra en contacte amb el nostre organisme.

Però la gran pregunta era si realment aquest compost és perjudicial per a la nostra salut. Després de tants estudis, pareix ser que s’ha arribat a la conclusió de que sí, ja que és un disruptor endocrí, és a dir, una substància química que dificulta el bon funcionament de les nostres glàndules endocrines.

França és el país pioner en la lluita contra esta substància des del passat 12 d’Octubre, quan va aprovar la seua prohibició en qualsevol tipus d’envàs alimentari. Però no sols França ha pres mesures, des de Juny d’aquest any no estarà permesa la presència del BPA en cap biberó de la Unió Europea.

Com bé s’ha demostrat, El Bisfenol A és una substància química perillosa per al nostre cos i que podem veure en la nostra vida diària en envasos tan comuns com una botella de plàstic o una llanda de conserves. Per aquesta raó, es necessari trobar compostos alternatius que siguin capaços de substituir l’anomenat BPA.

Notícia original

Notícies relacionades
- Bisfenol A (BPA): Se cern una perillosa incertesa
- Coca-Cola no cedeix, continuarà usant BPA

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada