diumenge, 4 de desembre del 2011

Hi ha que estudiar la malaltia celíaca.



Els especialistes calculen que l'1% de la població espanyola pateix malaltia celíaca. Aquestes persones tenen una intolerància permanent al gluten.

La gran majoria dels malalts desconeixen que ho són.
"Només un de cada sis o set pacients es diagnostica adequadament, de manera que molts es perden", ha explicat Eduardo Arranz, president de la Societat Espanyola de Malaltia Celíaca durant el simposi
'Solucions emergents per a la Celiaquia' que ha organitzat la Fundació Ramón Areces i el Col • legi Oficial de Químics de Madrid.

Aquest encontre , ha servit d'altaveu al Projecte PACE (Projecte d'Ajuda als Celíacs Espanyols).
Un dels principals missatges que s'han llançat en el simposi remarca els importants èxits que en els últims anys s'han aconseguit sobre el coneixement de la malaltia i les tècniques de diagnòstic disponibles. No obstant, experts com Amado Salvador Peña, també han subratllat la importància que aquests èxits es tradueixin aviat "en una millor identificació dels casos" i en una uniformitat dels criteris emprats per a la detecció.
El gluten será un element clau a investigar en el futur ja que, cada vegada hi ha més evidències científiques que aquesta proteïna també pot causar símptomes gastrointestinals a persones que, en puritat, no són celíacs.

Noticía original:

Noticies relacionades:
-Marchant un menú sense gluten!


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada