dijous, 29 de desembre del 2011

Les farmàcies valencianes desconvoquen la vaga de tres dies després de la paga del deute per part de la Generalitat.

Les farmàcies es troben al límit, inclús completament asfixiades ja que la Generalitat de la Comunitat incompleix atrassant-se en el pagament dels pressupostos mes darrere d’altre. Per aquest motiu el Col·legi de farmacèutics de València (Micof)  ha convocat una vaga que durarà tres dies a nivell autonòmic per a protestar a l’administració per la falta de liquidés i de compromís.  
Durant la segona jornada de portes tancades a les farmàcies, el conseller de Sanitat informa en un comunicat que realitzarà el pagament de 60 dels 312 milions d’euros que deu la Generalitat. Però el Col·legi de farmacèutics estan descontents ja que el deute ascendeix a 550 milions d’euros i no dos cents menys com afirma la Generalitat. El Col·legi demana al conseller que continue en el compromís d’acabar de pagar totes les factures de medicaments pendents. 


Des de la Conselleria de Sanitat, informa que amb eixa paga de 60 milions es posa al dia el calendari de pagaments a les farmàcies i no ho fan com a mesura de pressió, sinó perquè disponen de diners suficients. Mentre que des del Col·legi de farmacèutics lamenten les molèsties que han causat en la ciutadania pel tancament d’aquests indispensables espais. Ho justifiquen explicant que aquesta vaga ha sigut necessària per que no es produïsca la temuda ineficàcia de les farmàcies per la manca de fons econòmics i per la falta de medicaments com esta passant en 30 farmàcies valencianes, ja que es troben en situació crítica i en concurs de creditors . 
Segons el Micof, el suport i el seguiment de la protesta ha estat entre el 70 i 100% durant les dos primeres jornades, 19 i 20 de desembre, ja que el dimecres 21 es desconvocà la vaga perquè la Conselleria va cedir a realitzar el pagament d’una part del deute pendent per a calmar les farmàcies cansades d'esperar i en peu de guerra. 

Noticia original 


Noticies relacionades: 
- Les farmàcies valencianes inicien hui una vaga de tres dies.  
- Les farmàcies van a la vaga asfixiades per la Generalitat valenciana. 


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada