dijous, 29 de desembre del 2011

Els riscos de la llet sense pasteuritzar

Últimament amb la decantació de molta gent per les coses naturals front a les artificials s’ha deixat de banda que el procés de pasteurització de la llet s’inventà a fi de evitar la presència de bacteris i microorganismes com la E. Coli, la listeria o la salmonela, que s’ha comprovat que estan presents en la llet sense pasteuritzar, i que a més, poden provocar brots epidèmics.

Un equip format per Alejandra Latarro i Ynte Schukken, del departament de medicina veterinària de en la Universitat de Cornell, EEUU han confirmat la presència de listeria en la llet. Aquesta es tracta d’un agent patogen i mortífer que es troba sovint en aliments i que pot ser el desencadenant d’alguns riscos per a la salut.

L’estudi realitzat per l’equip mostra el risc de prendre llet sense pasteuritzar, el qual és major en els nadons, les embarassades i els ancians per ser més susceptibles. Els investigadors realitzaren anàlisis dels diferents mètodes de compra de la llet, i s’arribà a la conclusió que la llet pasteuritzada emmagatzemada fora de la granja mitjançant comerciants era la més perillosa de totes. No obstant, la venda d’aquesta llet està permesa en alguns llocs, com en moltes zones d’EEUU. A més moltes persones creuen que ingerir llet sense pasteuritzar aporta més nutrients que amb la pasteurització, però no es té amb compte que aquesta mesura fou la que acabà amb riscos per a la salut i que ingerir-la ara sols en aportaria més problemes.



Altres notícies:



Video

1 comentari:

  1. En la meua opinió, desprès de llegir el post, es pot observar que darrere dels problemes i riscos provocats per determinades malalties moltes vegades es per culpa de que la població està desinformada o no la informen bé. Les granges estan satisfetes de vendre quan més millor llet per pasteuritzar sabent el risc que comporta com problemes de salut, infeccions de perillosos bacteris o inclús epidèmies que poden ser mortals per a grups de gent fràgils com ancians, bebès, xiquets entre altres. I també per culpa de la societat que “creu” fent cas dels rumors poc fiables que la llet treta directament de la vaca és la millor, quan pot tindre un substitut (bric a les botigues) de millor qualitat i més segur per a la salut.

    ResponElimina