dilluns, 5 de desembre del 2011

Els antivirals arriben ja al 47% dels qui els necessiten

La crisi no ha impedit que l'extensió dels tractaments antivirals continuï. Segons l'informe d'Onusida presentat avui amb motiu del dia mundial contra la malaltia que es commemora el dilluns vinent, el 47% dels infectats pel VIH que necessiten prendre medicació ia la reben. En números rodons, són 6,6 milions d'els 14,2 milions de possibles beneficiaris en els països amb ingressos baixos o mitjans (en els rics se suposa que la cobertura és del 100%). Un any abans havia 1,4 milions de persones menys en tractament.
És clar que el missatge-forçadament optimista, com gairebé tots els de l'ONU, per no parlar del fracs pla 3x5 de l'OMS-es pot entendre a l'inrevés: 15 anys després que els tractaments que han fet que la infecció per VIH s'hagi convertit en una situació controlable per a la majoria dels afectats dels països rics, en els pobres menys de la meitat dels qui els necessiten els reben.
I l'impacte de la medicació no només s'ha de mesurar per les persones que la prenen, sinó per les infeccions que s'eviten, ja que el tractament és una eficaç via de prevenció de la transmissió del VIH que causa la sida, segons confirmen cada vegada més estudis. La prova és que el nombre de noves infeccions disminueix en gairebé tot el món (són uns 2,7 milions enfront als 3 milions de fa menys de cinc anys), sobretot a l'Àfrica. I això degut en gran part al fet que Sud-àfrica, un dels països amb més incidència de la infecció, té un ambiciós programa per donar medicació.
Al món viuen 34 milions de persones amb VIH. El 2010 van morir 1.800.000 per la seua causa.

Noticia original:

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/antivirales/llegan/47/quienes/necesitan/elpepusoc/20111121elpepusoc_19/Tes

Noticies relacionades:
http://www.elpais.com/buscar/los-antivirales-llegan-ya-al-47-de-quienes-los-necesitan

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada