dilluns, 5 de desembre del 2011

Milers de cucs viuen al espai


Viuen i es multipliquen, i si ells poden, tal volta nosaltres també pogam en un futur próxim. Un equip de científics de la Universitat de Notthingham (Gran Bretaña) ha confirmat que unes criatures microscópiques, els cucs Caenirhabditis elegans, son capaços de desarrollar-se i procrear en l'espai, en condicions de microgravetat. Ja s'han reproduït dotze generacions d'aquestos cucs. Molts científics creuen que la supervivéncia de la humanitat dependrà de la colonització d'altres planetes.
Seguns una revista d'investigació de la Royal Society, en l'espai els cucs es desarrollaren des de el naixement fins l'edat adulta i tenien la descendencia de la mateixa forma que en la Terra. A altra banda d'aquest fet, els cucs estan ajudant als científics a entendrer els efectes de la ingravidessa i els alts nivells d'irradiació que s'experimenta en l'espai.
Aques cuc fou el primer organisme multicelular del que es va donar a coneixer tota la seua estructura genética. Molts dels sus 20.000 gens “funcionen” com els nostres. I molts de ells estan relacionats amb els musculs, de fet, aquest cuc era utilitzat pels científics en nombroses ocasions per ajudar a la compresió de la biologia humana.


Video relacionat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada