lunes, 5 de diciembre de 2011

L'ASMA

L'asma és un trastorn que afecta els pulmons i que fa que una persona tinga dificultats per a respirar. És un trastorn freqüent: als Estats Units, per exemple, aproximadament de 7 milions de xiquets i adolescents amb este problema.

L'asma afecta els bronquis. Quan una persona respira, l'aire li entra pel nas o per la boca i després baixa per la tràquea i els bronquis fins a arribar als pulmons, que és expulsat novament a l'exterior.

Però les persones que patixen asma se'ls inflamen les vies respiratòries i produeixen grans quantitats d'una mucositat molt densa. També són extremadament sensibles, o hiperreactives a certes coses, com l'exercici físic, la pols o el fum dels cigarrets.

Esta reacció fa que els músculs llisos que tenen les vies respiratòries es tensen i es contraguen, això provoca un estretiment de les dites vies que dificulta el pas de l'aire.
En la majoria de la gent que té asma, les dificultats per a respirar ocorren periòdicament. Quan açò ocorre, es denomina crisi asmática , també coneguda com a atac o episodi.

Noticia original

Noticies relacionades:
- http://www.remediospopulares.com/asma.html

Video :

3 comentarios:

 1. M'ha paregut, una notícia molt interessant. He entés a la perfecció el que deia, està molt ben explicat. A més, com jo he patit aquesta malaltia m'he sentit identificat i per això m'ha semblat atractiva aquesta notícia.

  ResponderEliminar
 2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

  ResponderEliminar
 3. He trobat un vídeo que et pot interessar relacionat amb aquesta noticia que explica també altres coses sobre aquesta malaltia.
  http://www.youtube.com/watch?v=dpWs6FZ7RqM

  ResponderEliminar