dilluns, 5 de desembre del 2011

L´ERUPCIÓ DE L´ILLA DEL HIERRO CREARÀ UN NOU VOLCÀ.


Ahir, 04-12-2011 va ser un dia especial a l´Illa del Hierro, ja que hi van haver cinc forts sismes. Un de 3.1, tres de 3.5 i un de 3.8 graus.
Els científics estan averiguant sobre quin punt de l´illa es formarà el nou volcà.
Han confirmat que el magma no serà arrastrat a més de 500 cons volcànics, però serà arrastrat a través d´una fissura, que es crearia mitjançant amb la pressió de l´ascens.
Per això, es crearia un nou volcà format per fragments de material volcànic, anomenat picón. Açò ho afirmaven els experts en Vulcanologia de l´Institut Geogràfic Nacional (IGN). També afirmaven que l´erupció que patiria no seria greu, i que no hi haurien grans explosions.
Seria normal que fora una espècie de Tenegía (erupció de l´últim volcà a les Illes Canàries, 1971), que va provocar una sismitat abans de sis dies. Després es va obrir una fissura i va explotar.
El punt on es produirà el volcà pot ser en qualsevol punt de l´Illa. Però això sí, es formarà prop del Golf i del Julan que és on es troben els sismes.
També afirmen que si el volcà es produeix al mar, l´explosivitat podria ser molt més alta.
Si saben on s´ha format la bossa magmàtica que s´ha produït al fons de l´illa és un volcà gran.
Açò significa que l´erupció, pot durar molt de temps. Només surtirà una part del magma, la que té més pressió i l´altra es queda dins, que és quan es refreda i es solidifica.
Fins a les cinc de la tarda d´ahir, es van registrar uns 88 sismes, de profunditat de 10 a 15 km baix terra.

NOTÍCIA ORIGINAL


NOTÍCIES RELACIONADES
-El volcà llança materials a més d´un metre de llarg.


VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada