lunes, 5 de diciembre de 2011

Detecten una fuga d'aigua radioactiva a la central de Fukushima


Tokyo Electric Power (Tepco), l'operadora de la central nuclear japonesa de Fukushima-1, ha detectat una fuita d'unes 45 tones d'aigua contaminada amb estronci radioactiu, part de les quals podrien haver-se filtrat fora de la planta.
Segons Tepco, la fuga s'ha detectat en un dispositiu de reciclatge per eliminar la sal de l'aigua radioactiva que s'acumula a la planta, després d'això s'ha procedit a aturar el sistema per contenir la fuita. Tot i així, abans que s'aturés el dispositiu es van filtrar 45 tones d'aigua que es creu pot contenir prop de 130.000 Becquerel d'estronci radioactiu.
Part del líquid contaminat podria haver arribat fins a una rasa que connecta amb el mar i en la qual l'operadora ha acumulat sacs de sorra per intentar contenir la filtració. Segons la companyia elèctrica de Tòquio, la fuita detectat no suposarà cap problema afegit a les tasques de reciclatge ni en el procés de refredament dels reactors de la planta. Mantenir els nivells d'aquest compost baixos és indispensable per aconseguir la parada freda dels reactors de Fukushima-1 abans que acabi l'any, per complir el pla promès pel Govern.
Des de l'inici de la crisi nuclear, quan el passat 11 de març un fort terratrèmol i un posterior tsunami colpejar Japó, les autoritats nipones realitzen anàlisis per investigar l'impacte del accident a la vida marina a prop de la central, ja que s'estima que entre el 21 de març i el 30 d'abril la planta va poder abocar al mar uns 15.000 terabecquereles de cesi i iode radioactiu. UnEnlacea crisi nuclear que dura des de març, i que potser podria haver-se mitigat si l'operadora hagués fet cas a un informe intern sobre el risc d'un gran tsunami a Fukushima.

noticia original.


noticies relacionades:
-la reacció nuclear de fukushima continúa huit mesos després.

-La fusió de fukushima va ser pijor del anunciat.


video:

No hay comentarios:

Publicar un comentario