dimarts, 20 de desembre del 2011

Escassetat de vitamina D en la gent de pell molt blanca que evita prendre el sol

Segons un estudi realitzat amb col•laboració d’un gran nombre de persones s’ha demostrat que les persones amb pell molt blanca que eviten prendre el sol tenen tendència a tindre carència de vitamina D.

La vitamina D es produïda per la pell
quan aquesta es troba baix l’exposició dels raigs ultraviolats provinents del sol. Aquesta s’utilitza per previndre emfermetats òssies com per exemple la osteoporosi i el raquitisme, encara que també podria produïr certes emfermetats cròniques.

No obstant, la vitamina D també es pot obtindre mitjançant l’alimentació, consumint aliments enriquits amb certs nutrients, peix com el salmó i la tonyina o bé suplements dietètics.

Eleni Linus (dermatòloga) i el Dr. Jean Tang de l’escola de Medicina de la Universitat de Stanford s’adonaren que les persones amb la pell molt blanca que evitaven la llum del sol presentaven un nivell de vitamina D molt més baix que les que ho feien.

Per contra, es va comprovar que les persones amb pell de color tenien un nivell d’aquesta vitamina molt semblant a les persones de pell molt blanca, degut a que aquestes presentaven com una mena de protecció natural davant els raigs solars.


Altres notícies:

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada