diumenge, 4 de desembre del 2011

Les cèl·lules mare del cor poden formar cèl·lules de músculs i ossos.

• El descobriment podria establir les bases per desenvolupar teràpies regeneratives dirigides a millorar la reparació de teixits en aquest òrgan.

Un equip d'investigadors ha identificat una nova i abundant font de cèl·lules mare al cor. Aquestes cèl·lules tenen la capacitat d'expandir-se i formar una gran varietat de tot tipus de cèl·lules, incloent cèl·lules del cor, dels músculs, ossos i nervis.

Les cèl·lules mare cardíaques, es troben tant en el cor en desenvolupament com en el cor adult i, igual que en la medul·la òssia i altres òrgans, les cèl·lules que formen grups es troben en els vasos sanguínis.

Com va dir Harvey, tot i la capacitat de les cèl·lules mare per a formar altres tipus de cèl·lules, tenen a més un biaix cap als teixits del cor, per una raó, "en un sentit evolutiu, han estatdedicades al cor durant molt de temps, i la seva flexibilitat pot ser un subproducte de la necessitat de seguir responent a factors externs i molts tipus de lessions ".

Els resultats arriben en un moment important, ja que les cèl·lules mare obtingudes de cors humans durant la cirurgia estan començant a mostrar un cert potencial a l'hora de revertir el dany d'un atac cardíac.









Noticia Relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada